Blogje van Ineke Diphoorn over gebedsactie bij optreden Uri Geller in Hoogeveen


Vanwege de wisselende verhalen rondom de aanwezigheid van een groep christenen bij de Tamboer in Hoogeveen, op de avond van het optreden van Uri Geller, plaats ik graag onderstaande blog van Ineke Diphoorn. Zij was er bij namelijk en verteld het verhaal van de kant van de groep die buiten stond:

"http://www.telegraaf.nl/prive/6494716/__Demonstranten_verstoren_show_Geller__.html?p=4,1?sn=prive

Dit is wat de telegraaf gisteren heeft bericht.
Wil nu het feit dat ik er bij was en ook weet wat er is gebeurd.

Gebogen lepels en kapotte klokjes
Donderdagavond om 20.00 hebben ongeveer 35 mensen zich verzameld bij 'De Tas', dat is het beeld voor de Tamboer in Hoogeveen.
De reden hiervoor is dat we geloven dat er gezegd wordt dat Uri Geller een mentalist is en een soort van goocheltruc wordt gedaan. Maar dat er ondertussen wél theelepeltjes ombuigen en kapotte klokjes weer gaan tikken als je ze voor de buis houdt tijdens zijn show.
Ik ben van mening dat dit niet komt door het denken (mentaal) of door een goocheltruc (bij een goocheltruc wordt je voor de gek gehouden).
Maar dat er krachten worden gebruikt om dit voor elkaar te krijgen. Als je heel nuchter bent kun je hier niet te veel bij stilstaan en denken 'het zal wel', maar hoe komen die klokjes dan weer in beweging?

Meer tussen hemel en aarde
Mensen zijn over het geheel op zoek naar meer tussen hemel en aarde. Naar de zin van alles. Of er meer is dan wat we zien kunnen met onze ogen. Het feit dat een lepeltje ombuigt getuigt er mijns inziens van dat er meer bestaat.
Maar dat Uri Geller hier wel de verkeerde machten voor gebruikt. Door te gaan naar een show, door te kijken ernaar, door je hart open te stellen voor die krachten, kun je erdoor in de ban raken of er later last van krijgen. En ik weet het want ik heb dit zelf meegemaakt.

Wat gebeurde er donderdagavond?
Donderdagavond zijn we naar de Tamboer gegaan om daar te zijn. We hebben gebeden voor de mensen die binnen waren (hand in hand), dat ze beschermd mogen worden tegen deze kwade machten die er op uit zijn hen ongelukkig te maken. We zijn op afstand gebleven van de Tamboer, hebben niet geprovoceerd, hebben ons niet kenbaar gemaakt.
Uiteindelijk kwam er een medewerker naar ons toe die vroeg wat wij aan het doen waren.
We hebben uitgelegd dat we geloven dat elk mens een schepping van God is, dat we zijn gemaakt om samen met Hem te leven, dat God ons liefheeft.
En dat we dit deden uit bewogenheid voor de mensen, en heel veel kinderen!, in de zaal.

Het is goed om op zoek te zijn naar meer tussen hemel en aarde. Om te ontdekken wie je bent, waar je vandaan komt, en wat je doel is.
Daar zijn mensen vrij in, om daarnaar te zoeken en zelf een keuze in te maken.
Maar te denken dat je naar een goochelact kijkt, terwijl ondertussen je hart in beslag genomen wordt door kwaad, dat is regelrecht misleiding!

Waarom gaat Uri Geller naar de krant hiermee?
Uri Geller hebben we niet gezien donderdag. Wel medewerkers van hem die lachend ons op de foto en de film hebben gezet. Ze dachten vast 'Dit wordt een mooie promotiestunt om de krant mee te halen'. En om Uri Geller in een slachtofferpositie te stellen en de aandacht te wekken.
In het artikel zegt hij echter zelf dat hij zich bezig houdt met hypnose.
Met hypnose ga je verder dan je bewustzijn naar het onderbewustzijn.

Wikipedia zegt hierover:
“De hypnotiseur dient integer te zijn en vertrouwen en gezag uit te stralen. Het is voor een diepere hypnose noodzakelijk dat de gehypnotiseerde zijn zelfcontrole en verantwoordelijkheid tot een bepaald niveau overdraagt aan de hypnotiseur. Op die manier kan de gehypnotiseerde een voldoende hogere vernauwing (concentratie) van zijn bewustzijn verkrijgen. Hij maakt als het ware zijn geest los van allerlei standaard processen en verwacht dat deze overgenomen worden door de hypnotiseur. “

Met andere woorden, je geeft tijdelijk je (onder) bewustzijn over aan iemand anders die gezag uitstraalt en hiermee zijn gang kan gaan.

Om een lang verhaal kort te maken
Wij hebben niet gedemonstreerd tegen Uri Geller als persoon, tegen Rob en Emil.
Eigenlijk hebben we niet letterlijk gedemonstreerd.
We hebben gebeden voor een zegen voor de mensen. En stiekem gehoopt dat we de show plat zouden bidden en zijn zogenaamde goocheltrucs niet zouden werken.

Zodat de mensen aan t nagedacht gezet zouden worden over God, die een goed plan voor ons allemaal heeft. Zoals de Bijbel zegt:

“Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven. Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisteren. Jullie zullen mij zoeken en ook vinden, als jullie mij tenminste met hart en ziel zoeken. Ik zal me door jullie laten vinden – spreekt de HEER – en ik zal in je lot een keer brengen.”

Gaaf toch, dat de God die de hemel en aarde heeft gemaakt, zoveel om ons als individu geeft dat hij dit over ons zegt! Wat een zegen!"

Reacties

Anoniem zei…
Hahaha! Dat zulke naïeve mensen bestaan.

Populaire posts