Wij presenteren u: Broeders

Natuurlijk behoeft kwalitatief goed spul geen krans. Toch heeft het zo nu en dan wat aandacht nodig om bekendheid te krijgen, zodat meer en meer mensen ervan mee kunnen genieten.

Ik kende ze tot nu toe alleen nog van wat film- en beeldmateriaal op internet, maar toen ik één van de muzikanten gisteren figuurlijk tegen het lijf liep (Huttenheugte...) en de tijd hadden over vanalles-en-nogwat door te bomen, kwam ook dit muzikale initiatief voorbij: Broeders.
Dus stuur ik Ralf (Strijker, de andere broeder heet Berry Ijmker) een mailtje met een 5-tal simpele vragen, waardoor we het tweetal wat beter kunnen leren kennen. Komt ie:


Wie zijn jullie?
Wij zijn de band broeders bestaande uit 2 jonge mannen genaamd Ralf & Berry. Wij zijn enthousiast in geloof en over muziek en dit combineren we in onze band. Het is onze passie om voor en over God te zingen.

Sinds wanneer zijn jullie al bezig met optreden en hoe kwam je op het idee?
Wij leerden elkaar kennen op opwekking toen wij bij elkaar in een tentje werden gestopt, vanaf toen is een hechte vriendschap ontstaan. Berry speelde al gitaar in een band en Ralf kwam ook bij die band zingen. Toen deze band stopte besloten wij om samen een nieuwe band te beginnen, heel anders, lekker klein, als vrienden en vooral waarbij God op nummer 1 staat. Vanaf het begin was dit hartstikke fijn, lekker oefenen in de huiskamer van Berry, heerlijk vrij en is er iets heel moois ontstaan en voelen we ons hierin ook erg gezegend.

Wat is de stijl van jullie muziek?
Onze stijl is vooral dat we maar met 2 man heel veel verschillende instrumenten gebruiken en ook niet de meeste bekende. We spelen gitaar, banjo, mandoline, ukelele, piano, melodica, mondharmonica, kazoo en meer. Ook spelen we vaak meerdere instrumenten tegelijk en proberen we vele nieuwe dingen uit. Mooiste voorbeeld is een drumstok die we aan een gitaar binden en dan tegelijk gitaar en piano spelen. Verder zijn we een enthousiaste Nederlandstalige band, daarom heten we ook broeders in plaats van brothers. Daarnaast zijn we ook wel een beetje traditioneel en we spreken zowel de jeugd als ouderen aan. Hele snelle vrolijke feest liedjes met vele instrumenten, maar ook rustig gedragen nummers. Wat wij ook altijd belangrijk vinden is dat we vooral samen met de gemeente willen zingen zodat we één groot koor voor God vormen.

Waar gaan je liedjes over?
We hebben op dit moment 4 liederen die we geregeld spelen, daarnaast hebben we er ook nog een stuk of 5 liggen die we binnenkort ook gaan spelen. De nummers gaan over wat ons bezig houdt, waar we aan denken, wat er gebeurd in de wereld, maar ook over Bijbelteksten of om andere mensen aan het denken te zetten. In het nummer "Jesaja 41" zingen we bijvoorbeeld letterlijk een tekst uit de bijbel, maar het nummer levend woord is meer een nummer om mensen aan het denken te zetten. Best wel verschillend allemaal.We hebben ook een gezangen medley gemaakt en een andere medley van oude bekende liederen uit Joh. de Heer en opwekking.

Hoe ben je te 'boeken'?
Via onze mail: broedersband@gmail.com of via onze Facebook. Je kan ook een kijkje nemen op onze website www.bandbroeders.nl


Dan rest nog een impressie van zo'n optreden, hoewel je natuurlijk veel beter the real thing kunt komen bekijken, bijvoorbeeld in Noordscheschut, zondagavond 24 februari, in de Gereformeerde kerk, Drostenraai 41 aldaar, zoals ook op www.jeugddiensten.nl te zien is: http://tinyurl.com/bzktryy

De impressie:

Een eigen uitvoering van het 'onze Vader':Een eigen nummer: Hemels liedToch eens kijken gaan:


Reacties

Populaire posts