Plagiaat!"Plagiaat!" schreeuwde bijna heel christelijk twitterend Nederland gisteravond bij het horen van de klanken van het Koningslied van John Ewbank. Niet geheel zonder trots presenteerde de componist een prachtlied waarin de worshipliefhebber het Grammywinnende "10.000 reasons" van Matt Redman meende te herkennen.

Onder aanvoering van wat Nederlandse gospelmuziekgrootheden waren de verontwaardige tweets niet van de lucht. Kreten als "neem dan ook meteen de tekst over" en "gejat!" maar ook "plagiaat" klonken beschuldigend en veroordelend en schetsten een beeld van christenen die het geschreeuw om terechtstelling bepaald nog niet verleerd bleken te zijn.

Ik deed zelf ook mee... :'(

Vanavond in ´De Wereld Draait Door´ zal John aantonen dat hij het lied al vele jaren geleden aan digitale media toevertrouwde, zo verhelderde een tweet:
Een kritisch geluid is niet verkeerd, maar reageren vanuit de genadevolle liefde die wij horen te kennen zou ons meer sieren en wellicht zelfs kunnen getuigen van de ware aard van ons geloof.

Mijzelf ook...

Reacties

Daar heb je gelijk in, Harold. Mooi beschreven: 'die het geschreeuw om terechtstelling nog niet verleerd zijn'. Wat is het toch lastig voor ons mensen om niet te (ver)oordelen!

Populaire posts