Getuig via internet. Wat kun jij doen?

Hoe vaak gaat het in preken of gespreksgroepen wel niet over getuigen? Dat je als christen andere mensen kunt vertellen, of laten zien, dat ze bij de Here Jezus moeten zijn om gered te worden.

Ik zeg het even op een bepaalde manier nu hoor, maar ik zou ook kunnen  zeggen:'om weer zuiver voor God te kunnen staan', of 'om weer met God te kunnen leven'. Nou ja, voor de beste omschrijving van het fenomeen 'evangeliseren', het Goede Nieuws brengen, kun je denk ik het best de Bijbel er op naslaan ;)

Ook via internet is er genoeg te vinden over getuigen over Jezus. Maar als het gaat om 'getuigen via internet', is dit medium al een stuk kariger bedeeld. Er is nog veel te doen op dit vlak, vooral als het gaat om de middelen, via internet. Dat zal iets zijn wat blijft, want waar was Twitter nou helemaal op 20 maart 2006? ;)

Er was niets van dat alles, maar wel Westwood chat, ICQ, MSN (vaak met een paar contacten ;) ) en dat alles via dial up met de nodige bijgeluiden. Veel één op één contact met tijdsverschil tussen de diverse internationale contacten waar je tegenwoordig vaker te maken hebt met landgenoten die massaal op sociale platformen hun gedachten projecteren en reageren op opmerkingen van anderen.

Het is allemaal 'contact' en contact is dan ook het toverwoord voor evangelisatie. Daar kun je 'relatie' van maken, of PR 2.0 maar het is hoe dan ook onontbeerlijk voor evangelisatie. Doe je niks, dan gebeurt er ook niks. Logisch maar wellicht ook weer niet. Een evangelisatiedienst zonder contact daarover is nog steeds een evangelisatiedienst, maar dan zonder een doelgroep, of er moeten vaste kerkgangers zijn die zonder God leven. Dat contact kan ontstaan door persoonlijk contact van gemeenteleden met buitenstaanders, door krantenartikelen of door een enorm spandoek aan het kerkgebouw.

Ook belangrijk is, naast contact, spreken. Dat ik er na goed een half jaar of langer, achter kom dat iemand in een rolstoel zit, is nog tot daar aan toe. Blijkbaar heb ik niet goed opgelet of heeft de ander niet de behoefte gevoeld het er over te hebben. Wat als dat gebeurt met je geloof? Niet in je bio, oké, maar ik kan me niet voorstellen dat je Real Life contacten niet weten wat jouw levensovertuiging is en daarmee ook niet je twittervolgers.

Twitter is contact en spreken! Facebook ook :) De www van Hyves is niet anders al kun je op deze twee laatsten nog veel meer kwijt dan op Twitter. Wat nu als je via Twitter, Facebook of Hyves eens zou kwetteren over je geloof? Ben je net naar je vriendin geweest en is dat de moeite waard van het vermelden, waarom niet je bezoek aan je Vriend? Door over deze dingen te berichten breng je anderen ook weer op ideeën. Je kunt zo een positieve invloed hebben op de levens van je volgers :) Of zou je dat volgers kunnen gaan kosten? Daar kom je maar op één manier achter ;)

Ik zeg: uitdaging.

Getuig (ook) via internet (klik door voor een hele stapel interessante ideeën!). Is het ooit makkelijker geweest iets vanuit je leven te laten zien over je geloofsleven?

Hier nog meer ideeën om online iets met je geloof te doen, ook voor kerken:
- Twitterverslag van je kerkdienst
- Social network Gebedsbijeenkomsten
- Bied je hulp aan
- Via Facebook- en Hyvesgames
- Brand Marketing
- Bloggen met een Missie
- Deel je geloof via Facebook en Hyves
- Pakkende filmpjes gebruiken
- Mythbusting!
- Online mensen in contact brengen met Jezus
- Videogebruik
- Met je kerk aan het werk (Twitter)
- Aan het werk met je (kerk)website
- Audio van kerkdienst snel online krijgen

Reacties

Linda Bruins Slot zei…
Goed bezig! ik ga mn best doen!

Populaire posts