Klimaatneutraal christen zijn ;)

Even kort hè: wat als...


Wat als iedere christen die meent zich, in het openbaar, kritisch te moeten uitten over andere christenen, zich nu eens 'klimaatneutraal' zal gaan gedragen?

Het werkt blijkbaar in het bedrijfs- en gewone leven, dat men zich bewuster gaat gedragen m.b.t. de verstookte energie, wanneer er een afspraak gemaakt is, met zichzelf of met een overkoepelend orgaan, over de manier waarop die energie opgewekt en verbruikt moet worden.

Dan is mijn suggestie dus net zo doeltreffend als logisch: gedraag je als christen 'klimaat-neutraal'. Zit je weer eens op een blog of nieuwssite van een christelijke of andersoortige organisatie en meen je andere christenen om hun uitspraken of gedrag te moeten weerspreken, met de beste bedoelingen uiteraard, doe dan ook iets waardoor het beeld wat een niet-christen op dat moment van het hele plaatje heeft, te weten: een verdeeld christendom, weer te herstellen!

Daar zijn legio mogelijkheden voor zoals je o.a. hier wel kunt lezen: http://www.navida.nl/diverseartikelen.html maar de beste manier is de manier die jij op je hart krijgt als je je in biddend opzien juist gaat richten op die positieve invloed die je kunt hebben op internet :)

De gevolgen zijn kinderlijk eenvoudig te overzien:
- richten op het goede brengt het goede voort (inspiratie uit Filippenzen 4:8 en http://www.kinderspeelplein.nl/spongebob/images/sponge.gif ;) )
- er zal minder tijd en aandacht zijn voor het negatieve
- het beeld wordt bijgesteld naar de buitenwereld toe
- je bent een schakel(tje) in het leven van een mogelijk toekomstig christen
- enzovoorts...

Het is maar een idee ;) Succes en zegen!

Reacties

Populaire posts