Reactie op VVD #Hoogeveen: verruiming winkeltijdenIn reactie op het vandaag gepubliceerde bericht van VVD Hoogeveen in o.a. www.regiohoogeveen.nl waarin men pleit voor een vrijstelling van winkeltijden voor winkels in Hoogeveen over 7 dagen:

Dat klinkt natuurlijk super. Een soort weggevertje. Maar voor wie?
- Voor de kopers? Dan moet er wel meer geld te besteden zijn, anders brengt men hetzelfde geld, verspreid over 7 dagen naar de winkels i.p.v. 6: Winkeliers de dupe. Meer uren voor dezelfde inkomsten.
- Voor de winkeliers?
Dan moet er een compensatie komen voor die winkels die de 7 dagen niet rond krijgen met hetzelfde personeel. De kleinere ondernemer kan anders wel opdoeken.
- Voor de samenleving? Meer grote winkelketens met grote diversiteit aan producten zal de kwaliteit van de service en kunde onderuit halen. Bovendien is 'shoppen' als vrijetijdsbesteding bepaald niet aan te raden boven bewegen in de vrije natuur of tijd besteden aan elkaar of aan een vereniging.

Het lijkt me een slechte zaak om dit plan door te voeren tenzij het uitsluitend om de gemeentelijke inkomsten gaan verzameld door de vele parkeerplaatsen waar men vooraf moet gaan uitdokteren hoelang men in het winkelgebied zal gaan vertoeven.

Gelukkig hoeft dat bij het Dwingelderveld nog niet
;)

Hoe krijg je die horeca dan wel tevreden (de andere genoemde redenen zijn puur giswerk). Hoogeveen heeft zich al jaren achtereen een meester getoond in het organiseren van grote evenementen in het centrum. Daarin te investeren levert voor iedereen voordeel op. Het laat geld rollen, geeft Hoogeveen een aantrekkelijke aanblik voor de omgeving en zorgt voor ontspanning en een vrolijke samenleving die op elkaar gericht is i.p.v. op 'koopbehoeften'.

Denk eens anders. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Reacties

Populaire posts