Die Australische DJ's...

Het verhaal is eenvoudig: 2 Australische DJ's bellen voor de gein eens naar het ziekenhuis, waar een zwangere van het Britse koninklijk huis haar zwangerschapsklachten ligt op te vangen. Ook niet dat dat heel wereldschokkend is natuurlijk, extra voorzorg bij de zwangerschap van een koninklijk type is eigenlijk niet heel ernstig.

Toch tenenkrommend, omdat zo'n prinses natuurlijk ook maar gewoon een mens is, net als jij en ik. Zij verdient het om in alle rust haar ongemak uit te zitten, of liggen. Het zal je maar gebeuren, dat iemand je schoonmoeder nadoet om zo even een chat te kunnen houden met de vrouw in kwestie. Schandalig. Nou ja, in ieder geval tenenkrommend en al zeker niet de moeite waard om mee te luisteren, zo'n vrij zieke grap...

Maar dan blijkt de dienstdoende verpleegster het toch allemaal wat persoonlijk aangetrokken te hebben, zo lijkt het! Het kan natuurlijk ook gewoon een druppel zijn die uiteindelijk de emmer heeft laten overlopen. Dit, echter, is een volle emmer water:


...en er zullen nog heel wat druppels bij moeten voordat de emmer echt helemaal volgedruppeld is.

Tevens viel het mij op dat dit verhaal al meerdere malen 'meest gelezen' is op de Google-nieuwspagina. Niet zelden gelinkt naar pagina's met gedeelte van- of het gehele gesprek als film of geluidsfragment. Smullen? Wijzen? Verachten? Veroordelen?

Ik weet niet wat het is. De dienstdoende zuster maakte er een eind aan. De DJ's kunnen niet anders, blijkbaar, dan concluderen dat zij daar schuldig aan zijn en de rest van de mensheid spreekt daar schande van.

Hoeveel nuance zit er eigenlijk nog in dit verhaal? Als het zo'n schandalig gebeuren is, waarom dan die geluids- en beeld-fragmenten? Waarom dan niet meteen korte metten maken met de andere schaamteloze vertoningen in radio- en tv-wereld? Is het alleen slecht als er zich iemand door van het leven beroofd?

Ik moest denken aan de vrouw die bij Jezus gebracht werd. Hij zag blijkbaar de nuances in het verhaal, veroordeelde haar niet en liet haar simpelweg leren van dit verhaal. En ons en de omstanders ook, toch?

Reacties

Populaire posts