Lokaal vindbaar zijn

Het is nogal een verhaal, zoekmachineoptimalisatie. SEO, wat staat voor search engine optimization en een reeks van handelingen en instellingen beschrijft om je website, en dus jouw bedrijf, vereniging of school beter vindbaar te maken.

Een onderdeel daarvan spreekt mij in het bijzonder aan om dat meteen aan te pakken. We gaan vaker op mobiele apparatuur op zoek naar informatie en dan is het handig dat men in zo min mogelijk klikken bij jou terecht komt, toch? En dat je een beetje bovenaan in de zoekresultaten terecht komt bovendien. Door de GPS op die apparaten komt er zelfs bij zoektermen als 'kerk', 'school' of 'kinderopvang' meteen al hele relevante lokale informatie op de mobieltjes van de mensen.

Wat je meteen al kunt doen om meer zichtbaar te worden is een bedrijfspagina aanmaken. Gewoon met je Googel-mailadres naar 'Mijn Bedrijf' en dan alles netjes invullen. Je kunt verificatie aanvragen voor jou als eigenaar zodat je nog meer mogelijkheden hebt om aan te pakken. Foto's zijn ook belangrijk want daar kan de zoeker zo met z'n duim doorheen en ervaart meteen de sfeer nog voordat er naar de site doorgeklikt wordt. Want, zeg nou zelf, je belt toch gemakkelijker ergens naartoe als je er al een beetje een indruk van hebt gekregen?


Reacties

Populaire posts