Antoine Bodar in de @eovisie

Natuurlijk was ik direct toch enigszins van m'n stuk gebracht door de ogenschijnlijke kortzichtige opmerking van de rooms-katholieke priester Antoin Bodar in de EO Visie van deze week, over het Bijzonder Onderwijs. Maar hoe kan een mens op het verkeerde been gezet worden...

Het artikel:

Op geen enkele wijze wordt hier duidelijk gemaakt dat deze uitspraak een quote betreft uit een heel uitgebreid interview met heer Bodar, terug te vinden in een uitgave van het Schooljournaal, wat ik helaas nergens online heb kunnen vinden. wat hier in zijn geheel terug te vinden is. Toch stuitte ik, al googlend, op een blog van www.katholiekgezin.nl alwaar de daadwerkelijke aap uit de mouw kwam: Bodar heeft zich in het artikel juist bijzonder genuanceerd uitgelaten over de toestand van het bijzonder onderwijs in Nederland!

Wat wij dus in het artikel, zonder enige noemenswaardige contextvermelding, helemaal niet tegenkomen zijn uitspraken als "Er is juist een beweging gaande om weer aan de identiteit van katholieke en protestants-christelijke scholen invulling te geven" en ". Ik vind dat een bijzondere school, katholiek of protestants-christelijk, een opdracht heeft waar de overheid vanaf moet blijven".

Wát een leerzaam artikel:"Ondanks de secularisering volgen nog altijd meer leerlingen bijzonder onderwijs dan openbaar onderwijs."! Waarop volgt:"Maar als je als bijzondere school niet voor duidelijkheid kiest, kun je je zelf net zo goed opheffen, of fuseren met de openbare concurrent."

Hier gaat er iemand 100% voor identiteit. Voor vrijheid. Voor samen-leven in de meest ultieme vorm: kleurrijk verschillend elkaar (ouders) de ruimte geven (bijzonder onderwijs) en proberen te begrijpen in plaats van dat half zachte. Beter koud of warm dan lauw. Waar heb ik dat eerder gelezen...

Reacties

Populaire posts