Een Webfishaward voor de GospelTJC TJ's?
Sinds 5 november 2010 bestaat er een Gospel Twitteraccount waardoor je dagelijks een zeer divers aanbod aan gospelliedjes voorbij zult zien komen in je Twitter-tijdlijn. In zeer korte tijd (13 november 2010 was het team compleet!) dienden zich 7 TwitterJockey’s aan die sindsdien hun eigen dag aan het invullen zijn.

De 7 TwitterJockey’s van GospelTJC twitteren elke dag maximaal 5 gospelliedjes via het twitteraccount @GospelTJC. Vaak gebeurt dit met links naar Youtubefilmpjes, maar soms is het ook van een ander formaat zoals MP3 of via Spotifylinks.

Het gospelaanbod is verrassend veelzijdig, omdat iedere TJ er zo zijn of haar eigen muzieksmaak op na houdt. Van Nederlandse hip-hop tot worship, maar ook komen er zo nu en dan zware gitaren of stampende beats voorbij. Het is met dit idee dan ook zo dat de twitteraar zelf bepaald welk liedje wanneer afgespeeld moet worden.

Het is ook nog eens interactief. De Jockey’s zijn gewoon te volgen en ook kun je via GospelTJC eens wat gospelnummers doortwitteren. Worden ze niet direct getwittert, dan wellicht een andere keer.

Leuk zijn de likes en reacties via de Facebookpagina, maar ook de reacties op de verzoekjesdagen. Dan zie je pas echt goed wat er leeft. We hebben volgers die zich bemoedigd weten door sommige liedjes, anderen ontdekken nieuwe gospelmuziek door dit nieuwe twitter-initiatief. Al met al zeer zeker de moeite waard geweest. Ook het volgersaantal wat afgelopen week (2 november 2012 schrijf ik dit) de 1100 volgers voorbij ging, geeft aan dat het een interessante nieuwe ontwikkeling is, een soort radio-station nieuwe stijl.

Vind jij dit nou ook? Stem dan met een mooi hoog cijfer op dit initiatief via http://bit.ly/GospelTJCWF om zo  de twitterjockeys een hart onder de riem te steken en aan te moedigen dit mooie werk vol overgave door te blijven doen!

Reacties

Populaire posts