Sonar zondagochtendbijeenkomst voor jeugd van Pesse


Voor de jeugd in Pesse, en wellicht ook de (wijde) omgeving, is er sinds kort een nieuw initiatief in het leven geroepen: Sonar. Een bijeenkomst waar jeugd van 12 jaar en ouder van harte welkom is. Op de zondagochtend wanneer er in de andere kerk (Pesse heeft er 2) een kerkdienst aan de gang is.

Sonar kan de naam 'kerkdienst' niet volledig dragen omdat de bijeenkomsten volstrekt anders zullen zijn dan die van de gewone kerkdienst. Sonar heeft als trefwoorden: ontmoeting, interactief, multimedia, muziek, gezelligheid en een duidelijke boodschap. Aantrekkelijk voor jongen mensen die een heel andere benadering behoeven, zoals in het visuele.

De benaming 'Sonar' legt eigenlijk al een beetje de insteek uit: er is een weerkaatsing van de boodschap mogelijk door de manier waarop de bijeenkomsten in elkaar steken. Er wordt dus niet alleen 'gezonden' maar ook een reactie terug verwacht. Wat wordt er eigenlijk van God uit gezonden of wat zenden we uit naar elkaar? Dus met de dingen van God bezig zijn, op een manier die de opgroeiende kids meer aanspreekt.

Voor informatie over de tijden en andere zaken rondom deze speciale jeugdbijeenkomsten op de zondagmorgen check je natuurlijk de Facebookpagina of het Sonar-Twitteraccount.

Wil je er het fijne van weten dan kun je mailen natuurlijk.

Ik ben eigenlijk best wel benieuwd naar de uitwerking van dergelijke bijeenkomsten maar... helaas. Ben al heel lang 12 jaar en veel ouder dus zal ik het van een ander, jeugdiger persoon moeten vernemen. Ik ben wel benieuwd naar de ervaringen!

Reacties

Populaire posts