Is Kerst niet een feest om te delen? @NaarKerst :)

Ja, dat is de basis van dit jaarlijks terugkerende project: Kerst, Gods kwam in Zijn Zoon Jezus Christus naar de aarde om ons zondeprobleem op te lossen. Rondom dat, wellicht wat beknopt weergegeven thema, is er nogal wat te beleven in de wereld. Je kunt er blijkbaar maar zo al 3 jaar een kleine maand volmaken met dagelijks een tweet over kerst. En zo gebeurde het.


De twitteradventskalender http://www.twitter.com/naarkerst 2013 voor binnen- en buitenkerkelijken is weer klaargezet. Elke dag zal er, vanaf 1 december, een tweet voorbij komen die de twitteraar op de diverse aspecten van kerst zal wijzen.

Niet allemaal vanuit geloofsoptiek. Niet allemaal even serieus. Maar ook niet allemaal over kerstinkopen, cadeautjes en vrede op aarde. Uiteindelijk zullen we op Kerstdag, zoals dat hoort, bij de kribbe aankomen. Door de tweets heen zal de volger merken dat het kerstfeest om Jezus Christus gaat, God die mens werd. God met ons.

De tweets variëren van cartoons, tv-tips of youtubefilmpjes, tot knutsels, blogs of kerst-twitteraccounts. Soms door organisaties met een duidelijk evangeliserende inslag, dan weer van tweeps die helemaal niet weten dat ze onderdeel gaan uitmaken van deze kerst-adventskalender, of er zelfs iets van geloven.

Het project is een initiatief van stichting NaVida http://www.navida.nl en gaat met deze kalender alweer z'n derde jaar in. Naast NaarKerst zijn er volgend jaar ook weer de projecten NaarPasen NaarHemelvaart en NaarPinksteren. De projecten dienen één doel: het verspreiden van Gods daad van genade voor iedereen: het evangelie. Het account kan gevolgd worden puur voor de twitteraar zelf maar nog beter kan er gebruik gemaakt worden van de sociale media om deze boodschap te verspreiden. Een ReTweet is dan een gedeelde zegen!

Ook via de gelijknamige Facebookaccounts zoals http://www.facebook.com/naarkerst kunnen volgers de dagelijkse posts 'delen', 'liken' en erop reageren waardoor er weer een grotere verspreiding zal komen van het gegeven wat 'Kerst' in zich draagt.

De planning zoals die nu klaargezet is.
Het mooiste is als er in de berichtgeving hierover niet teveel prijsgegeven wordt van de inhoud van deze actie op sociale media natuurlijk, maar een beetje prikkelen kan best :)

Mocht je zelf hier een blog over willen schrijven dan is het mogelijk dat je de planning al van ons in de mail krijgt. Laat dan even je berichtje achter via haroldprost[at]hotmail[punt]com.

Reacties

Populaire posts